Grattis till alla vinnare!

Tack till alla som var med och gjorde Galan till ett festligt firande av näringslivet i Tingsryds kommun – och ett stort grattis till alla vinnare!

ÅRETS NÄTVERKARE 2017:
Delades ut av Vi Företagare tillsammans med Handelsbanken och går till en person som är en tillgång för Tingsryds utveckling.

Jimmy Olsson (Specialsnickeriet) har aktivt valt och är positiv till att nätverka, t ex på frukostmöten och bostadsmöten. Han är med i Vi Företagares inköpsnätverk och samverkar dessutom genom sitt företag med Teknikcollege. Jimmy är mån om att Tingsryd ska vara en attraktiv kommun och genom Almis utvecklings-program Växarena har han även synts regionalt.

ÅRETS FÖRETAGARE 2017:
Delades ut av Företagarna i samarbete med Swedbank och går till en företagare som är en god ambassadör för företagandet.

Årets Företagare 2017 i Tingsryd kommun är Jenny Svensgård och Anders Ericsson, Korpalycke Fastighets AB, som visat att allt är möjligt även i en liten by. Med stort mod, företagsamhet och en känsla för kundens behov så har de haft god ekonomisk utveckling. De skapar möjligheter för affärsverksamhet och vackra miljöer för andra människor att leva och verka i. Detta samhällsengagemang ger bränsle till vår byggd. Att inte bara skapa nytt utan att bevara kulturarvet i sin företagsamhet kräver stort fokus på att förverkliga sin egen idé och att vara en sann entreprenör.

ÅRETS NYFÖRETAGARE 2017:
Delades ut av Sparbanksstiftelserna och ges till en nyföretagare som verkligen lyckats de senaste åren.

Stan Weyns, Biolectric Sweden AB, får priset för att man lyckats ta sig igenom svårigheten att etablera sig i ett nytt land och samtidigt framgångsrikt kombinerat modernt miljötänk med en uppsida för företagets kunder som innebär elektriskt oberoende och självförsörjning.

ÅRETS GRÖNA FÖRETAG 2017:
Delades ut av LRF och ges till en företagare inom de gröna näringarna.

Kent Algotsson har en positiv anda och ser möjligheter i allt. Tillsammans med kompanjonen Niklas, en ung och hungrig entreprenör, som även han ser möjlighet i allt, driver han en varierande verksamhet med köttproduktion och maskintjänster som huvudsyssla. Kanske är detta ett sätt för en yngre generation att kunna växa in i ett lantbruksföretag. De gör ett jättestort jobb för bygden med engagemang inom fiberutbyggnad och skollokaler, reseledare m.m.

ÅRETS MERA TINGSRYDS STIPENDIAT 2017:
Smålandsposten delar ut ett stipendium på 6.000 kr till person/personer eller organisation som gjort något EXTRA för eller i Tingsryds kommun under 2017.

Eva och Lennart Arnesson, arrangörer av Hensmåla Triathlon. För att de med blott, svett och tårar uppmanar till rörelse för de som inte längre kan röra sig. För att de med stor ideell kraft engagerar en hel bygd. För att de år efter år förmått oss att simma, cykla och springa mot varandra och framför allt med varandra i kampen mot folksjukdomen ALS.

ÅRETS BUTIK 2017:
Delades ut av Tingsryds Handel och går till en butik som har det lilla extra.
Ett för året nytt pris tilldelades ”Med Känsla för ditt ego” motiveringen löd: Här får man vardagslyx med guldkant, de är professionella med stor kundfokus.

ÅRETS GESÄLL- OCH MÄSTARBREV 2017:
Delades ut av Företagarna till de som avlagt och klarat Gesällprov och Mästarprov i Tingsryds kommun. I år fick  Nellie Isaksson Gesällbrev och Lotta Engström fick sitt Mästarbrev. Både jobbar på ”Med Känsla för ditt ego”.

Posted on Categories .